HTML

Tengiz, avagy öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Nagyon sok ellentmondás kering a neten Tengizzel kapcsolatban, és nem tudom mi az igazság odakint. Hát én most személyesen fogom tapasztalni és ha tudom akkor le is írom...

Friss topikok

  • kipcsak 015: Most, azaz tavaly nyáron voltam Atirauban, nem sok változott, de mégis minden. Majd mesélek és t... (2016.01.16. 02:26) 01. Miért pont Tengizbe?
  • Alfi: Biztos sokan használnak iGO alapú térképet, találtam egy ilyet lehet hogy van akit érdekel: Kazakh... (2014.07.02. 10:55) 28. GPS koordináták
  • kipcsak2: @Batka Norbert: Nem telefonszám kell. Engem szinte hetente hivnak oda, pedig nem hivtam fel senkit... (2014.04.09. 23:02) 32. TENGIZI KÉPEK
  • Alfi: Már nem gond, eljutottam arra a szintre hogy elgondolkodtam rajta hogy csinálok egy céget és segít... (2013.10.29. 07:03) 22. Melegrekord
  • Tibor Gulyás: Ha valaki tud nekem adni telefonszámot, hogy hol kell jelentkezni a Tengizi munkára, megköszönném !! (2013.06.30. 11:37) 29. TENGIZ mottója

Linkblog

22. Melegrekord

2007.08.04. 18:30 Alfi

Nem is tudom hol kezdjem :)))

Jót röhögtem mikor mondták az otthoniak hogy újabb melegrekord volt Magyarországon, talán 41,9-et mértek, ha jól emlékszem.

Na de kérem! Itt Július 1-jén 51 fokot, Augusztus 2-án pedig ez is megdőlt mert 53 fokot sikerült mérni. Ezt nem a napon hagyott hőmérő mérte.... :)))

Na most az extreme hőmérsékletet onnan lehetett tudni, hogy a kapcsolószekrény a tűző napon úgy felmelegedett délután 2-re, hogy kb 2-5 percenkent lenyomta az áramot a környéken. Ez nem volt olyan kellemes mert emiatt a klima sem ment, és a fém konténer amiben dolgozunk szépen lassan átmelegedett, majd egy "kellemes" szaunává változott, igy jobbnak láttuk kinyitni az ajtót és inkább a kellemes 53 fokos szellőt élvezni...

1 nappal később a hőmérséklet szinte nyaldosta a rekordot, csak az erőteljes szél a homokkal picit enyhitette a forróságérzetet... :))

A kapcsolószekrény közben SOS kapott szép sátrat (hála az illetékesnek!) és igy már nem melegszik fel annyira mint mikor kb 40-50x kapcsolta le magát. Ma talán csak 1x vagy 2x verte le a biztit.

Hát ennyit a melegről.

 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengiz.blog.hu/api/trackback/id/tr7132291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robird · http://www.austrianairlines.com 2007.08.16. 19:43:16

Jó a blogod, gratulálok!
Túlestél már a hígfosáson? Az volt a legnagyobb buli én kiszáradtam mint egy állott csontváz annakidején :-) Meg mondjuk első néhány napon(szeptemberben) nem volt vizem, csak a levesből szereztem folyadékot, háhá, azt is kibírtam, vicces volt aztán valaki felvilágosított, hogy osztogatnak vizet ingyen.
Az biztos, hogy maradandó élmény lesz. Csajokkal vigyázz, óvszert használj :-) Sok sikert,
R

Alfi 2007.08.17. 19:00:55

Nem, nekem elég jól birja a gyomrom a gyűrődést. A csapvizet csak fogmosásra és zuhanyzásra használom, inni még nem ittam belőle de nem is fogok! Valóban jár a napi 2 palack ásványviz, ez bőven elég, de melegebb időben 3-at adnak. A kajához teát szoktam inni, pedig eléggé kételkedem abban hogy mindig felforralják a vizet előtte...
A csajokról annyit hogy nem akarok "hazavinni" semmit és SENKIT :)))))
Akik ismerik a kinti nőket azok tudják hogy miről beszélek!

Robird · http://www.austrianairlines.com 2007.08.19. 12:38:17

Gratulálok, én az első időszakban elkaptam egy kisebb járványt. Na de lehetne sokmindent mesélni, de mesélj inkább te, a te blogod!

Bye
R

Botond99 2010.07.29. 11:10:04

A tengizi levegő nagyon száraz, ezért az ottani (árnyékban mért) 50 fokot a magyarországi 30-32 foknak érezzük. Ezért célszerűbb inkább hőérzetről beszélni.
Én a kinti csapvizet megittam. Na, nem azt, amit valamelyik településen adtak, hanem a magyarújvárosit. Semmi bajom nem lett tőle. De az első 2-3 nap fosása engem sem került el.

Schumi1 2010.08.03. 15:34:59

A hasmenés a kénhidrogén egyik hatása. Csapvizet nem innék ott, az tuti. Bár a levest is abból főzték, meg a hűtött üdítő is csapvízből volt.

Botond99 2010.08.13. 21:03:22

A tengizi hasmenés oka nem a kénhidrogén, hanem a szervezet baktérium-háztartásának időleges felborulása, amely egyébként távolabbi tájakra sokat utazó embereknél elég gyakori.
A kénhidrogének elsősorban az idegekre hatnak, de a mérgezésnek természetesen vannak egyéb szervi tünetei is (kb. 20-féle különböző tünete lehet).
Ha kénhidrogén okozná, akkor nem csak az érkezés utáni 1-2 napig tartana, hanem állandósulna a dolog. És persze akkor a helyiek is állandóan szaladgálnának, hiszen a kénnhidrogénhez az emberi szervezet nem tud hozzászokni.

Sanyi37 2010.08.18. 14:00:56

Sziasztok!
Sok a jó infó. Problémám lenne. Majdnem összejött egy meló, de nem tűnt megbízhatónak. Tudnátok segíteni, hogy hol érdeklődjek alpin, vagy vasszerkezet szerelő, lakatos munka után? Megköszönném, ha gyors infót szolgáltatnátok!
Ja! Az előírások, oltások betartásával is annyira gáz? Köszi!

Botond99 2010.08.29. 15:23:03

@Sanyi37: Egyáltalán nem gáz. Könnyedén kibírható, cserében nagy kaland lesz. Nem bánod meg.

Alugy 2013.03.10. 11:02:10

1987-88-ban voltam kint mint autóbuszvezető.Akkor ötezren laktunk Magyarujvárosban.Akkor épült a CPSZ.Meg akartuk mérni a csőhidak között a hőmérségletet de az 50 fokig mérő hőmérő elcsattant.Egy 300 fokig mérővel +76,5 fokot mértünk, a fiúknak pedig dolgozni kellett!
A negatív rekord 88 jan 22.-én - 42 fok ami 3 napig tartott majd fokozatosan enyhült. A tábor rádiója nem mondhatta be a valós hideget mert volt egy olyan törvény miszerint -30 fok alatt nem kötelezhető munkára senki. -29 fokot mondtak be.
Sajnos sok valóságot, igazságot mostanában tudok meg. 82- ben pestis járvány söpört végig a területen. Több helyen is találtunk emberi csontvázat melyről lehordta a homokot a szél! 30 évig fertőző! A napokban tudtam meg hogy hozzánk közel Csernyopalatyinszkban (remélem jól írom le) szinte másnaponta, havonta 15-16 atomkísérletet hajtottak végre az oroszok!
Nagyon sok hazatérő különböző betegségekben ugyan de meghaltak. Mivel nem egyforma volta daganatos betegségük az akkori kinti orvosok visszautasították a kártérítéseket ami a mai napig nem valósult meg! Egy magyar orvosprofesszor merte kijelenteni hogy az a sok fajta ártalom ami akkor ott érte a szervezetet összeadódott és minden szervezeten ott jött ki ahol a legjobban tudott támadni! Erről " Tengizi szindróma" néven bővebben lehet tájékozódni!
Az atomrobbantással felszakították a Kaspi Tenger fenekét is amelyen nagy mennyiségű veszélyes gázok szabadultak fel!
Ez volt a mult. Szeretném ha a még élők közül minél többen tudnánk találkozni és összeállni a jogainkért, kártérittettni az elhugytak családjait is!
Ha valaki a Google térképen be tudná azonosítani hogy hol voltak az atomkísérletek tegye közzé mert én nem találom!
Ha kérdés van és ha tudok szívesen válaszolok.

Alugy 2013.03.15. 09:20:10

Nem akarlak benneteket untatni de próbáltam körül érdeklődni ezt a témát a közelmultban!
Gondoltam hogy ennyi idő távlatából már jobban mernek az emberek beszélni! Komoly megbízható helyről kaptam egy párlevelet melyből részleteket név nélkül bemásolok!
Nehogy az a vád érjen hogy amiket leírtam én találtam ki!
Ezek után feltehető az a kérdés van e ha igen mennyi a titok Tengiz Ügyben?

Szia Gyula!

A Tengiz szindrómát a Mózsa prof. találta ki. Az M1 -en az Élőben című műsorba meghívták a Bükkerdő dr.-t (Megngelét ) Ő váltig állította, hogy az ottani környezeti körülményektől senkin sem betegedhetett, vagy halhatott meg, mert akik megbetegedtek , mindenkinek más betegsége volt és a nehézfémsók, kénhidrogén stb. károsító anyagok egyike sem haladta meg a határértéket. Én meg elmondtam a Mózsa prof. kutatásának eredményeit. Szerinte az, hogy még hitelesek is voltak a mérések és valóban az az összes éppen, hogy csak elérte, de nem haladta meg az egészségre káros határértéket, akkor is ezek összegződnek a szervezetben és mindenkinek a leggyengébb pontját károsítják. Ezéért alakulhatott ki az, hogy mindenkinél más más betegség alakult ki. Erre már nem tudott válaszolni. Nekem a nehézfémsó mérgezéstől alakult ki végtagi idegsorvadásmom
amivel elkínlódtam néhány évig. Te megúsztad?

Szia Gyula!

A Pátria Nyomda felkérésére én is írtam egy könyvet, de "sajnos"olyan sok eltitkolt dolog volt benne, hogy nem merték kiadni. Pl. Valóban Tengiztől nem messze Csenyopalatyiszkben gyakran végeztek földalatti atomrobbantásokat. Emiatt sok helyen a földréteg sok helyen megrepedezett és a valamikori tengerfenék alól rengeteg mérgező nehézfémsó is került a levegőbe. Ezeket a hiteles adatokat az Orvostudományi Egyetem geobiológiával foglalkozó professzorától, ------------tól szereztem meg,akinek ezek után feltörték a páncélszekrényét és az összes kutatási eredményét eltüntették.

Botond99 2013.03.24. 15:17:04

@Keszi Maraton: Ez mese, és ezt te magad is pontosan tudod. Egyidőben voltunk kint, és kb. ötezren állítjuk az ellenkezőjét annak, amit te mondasz. Semmiféle atomrobbantás a környéken soha nem volt, ugyanis a közelben van az űrkikötő (Bajkonurnak hívják, ezt ott mindenki tudta). Havi 15 atomrobbantásra ráadásul még az egykori Szovjetunió sem volt képes. A mai Kazahsztán területén valóban voltak atomrobbantások (évente 1-2), mégpedig Szemipalatyinszkban (ezzel kevered), azonban Szemipalatyinszk kb. 2000 km-re északkeletre található Tengiztől...
A területen nem söpört végig pestisjárvány, azonban a pestisveszély ismert volt, mivel évente kétszer te is kaptál ellene védőoltást. Megjegyzem, a pestis ma már gyógyítható (akkor is az volt).
Úgy látom, hozzászólásaid indítékát és tartalmát a kártérítés vágya alakítja.
Emiatt képes vagy az embereket félrevezetni?

Botond99 2013.03.24. 15:25:09

@Keszi Maraton: A Pátria Nyomda kért fel könyv írására? A nyomda? Valóban?

bohusek 2013.04.02. 13:26:22

Sziasztok! Én igaz csak 91-ben voltam kint és csak egy évig,de a fele sem igaz amit a vész madarak itt leírnak!A férjem is kint volt 88-tól 94-ig,igaz ő csak buszvezető volt.De még mindíg élünk,és a volt kollégák is élnek virulnak.Én a Földmérőknél voltam kint,jártunk minden fele,a kéntelenítőnél sokat dolgoztunk meg a fáklyák alatt.Néha éreztünk furcsa szagokat,de most ahol élünk a Mol telephelyénél is érzek ilyen szagokat.Mindig Tengíz jut róla eszembe!Soha nem bántam meg,hogy kint dolgoztam,megalapoztuk az életünket vele.Akkor még fel se merült hogy nem leszünk bejelentve,nem kapjuk meg a pénzünket. Ha lehetne most is kimennék és a férjem is! Akkor még a Bükk Vidéki főzött ránk és takarított.Semmi pénzünkbe nem került.Dolgoztunk,igaz szombaton is,de este mentek a nagy bulik meg vasárnap is.Haza jöttünk és vettünk egy lakást hitel nélkül!Kocsit is,és mentünk nyaralni Görögbe! A kilencvenes évek elején.Most meg? Dolgozok minimál bérért.Bocs,ez nem ide való! Szóval általában az mond rossz szót Tengízről aki kint se volt,vagy most elvan keseredve!Én egy percig se bántam meg,hogy kijutottam az élmények miatt is,meg az anyagiak miatt is! Ahol most dolgozok,na arról inkább nem mondok semmit! Itt van csak egészség károsítás,főleg lelkileg. Ahol voltam Tengízben csak egy kollégáról tudok hogy meghalt,de ő már hetvenen felül volt.Sokat na jó nem olyan sokat de sétáltunk a sivatagba meg a fehér szikláknál.Hihetetlen élmény volt! Mondom most is kimennék nő létemre,mert hatalmas élmény volt sok minden:a sivatag,a szajgák,a fehér sziklák a repülő út,Kijev,Gurjev,Kulszari stb.Üdv: Edina

bohusek 2013.04.02. 15:50:11

Ne meg az út Gurjevtől Magyarújvárosig. Ikarussal.Aki tudja az tudja!

Botond99 2013.05.09. 14:34:22

@bohusek: Kezdetben 11 óra busszal, később, ahogy javítgatták az utat, már lement a menetidő 8 órára. UAZ-zal 5 óra alatt is meg lehetett tenni, az néha akár 90-nel is ment. Pár helyen le kellett menni a homokba, dőlt a busz vagy kocsi orrán-száján a homok, kendőkbe tekertük a fejünket, hogy ne lélegezzünk be túl sokat belőle. Ha volt kapcsolatod, repülhettél AN2-vel vagy MI-8-cal is, már ha nem féltél ezeken a roncsokon, azok egy-másfél óra alatt ott voltak.

kipcsak 2013.06.04. 22:20:38

3-4 éve történt, egyszer vonattal akartam hazautazni Atirauból. (Nem a Chemitől.) Hetekkel előre megrendeltem a jegyet, a vasútállomáson kaptam egy nyomtatott vonatjegyet a pontos indulási dátummal és időponttal. Becsomagoltam,és az indulási idő előtt félórával kimentem taxival az Atyrau-i vasútállomásra (ahol sokminden más is történt velem, és általában Baltika mellett, de ez nem ide tartozik), szóval kimentem és nem értettem hogy miért nem látom a vonatot kiírva a táblán. Egy idő után bementem a pénztárba a jegyemmel érdeklődni, ott mondták hogy az indulási dátum Asztana-i időben értendő, ami 1 órával több mint Atyrauban, tehát a vonat 1 órája elment. Folyt.köv.

kipcsak 2013.06.04. 22:34:18

Namost a vízumom meg az orosz vasútjegyeim is ehhez a vonathoz voltak megrendelve és tudtam hogy az orosz hatóságok nem fognak átengedni akár 1 nappal később sem, felhívtam a legjobb Atyrau-i taxis ismerősömet/ ...barátomat hogy el tudna-e vinni az orosz határhoz legalább. Visszahívott, hogy a vonat lassan megy, Ladával utolérjük, csak ő most nem tud jönni mert szolgálatban van ezért két fiatalt küld. Akikben megbízhatok. Folyt.köv.

kipcsak 2013.06.04. 23:10:46

És így történt. Utolértük a vonatot, az újabb Ladával. Két fiatal kazak vezette, az egyiket látásból ismertem, és amikor rákanyarodtunk a sztyeppére, éjszaka, csak azt tudtam hogy bárhol kidobhatnak holtan és az életben senki nem tudja meg. De a két kazak fiatal nyugtatott hogy igyam a Baltikát amíg átszeljük a sztyeppét és elszállítottak Ganjuskino állomásra az éjszaka közepén, ahol nem tettek ki, hanem - mondván,hogy itt sok a huligán - megvárták velem a vonatot,amire eredetileg fel akartam szállni. Kb. másfél órát vártunk a kocsiban, nem tudom mi lett volna velem nélkülük. Így az eredeti menetdíjon felül még 10 vagy 15 ezer tenge borravalót adtam nekik, ''sz'paszibo za vase vremia'' és elhajtottak a Ladával, én pedig kényelmesen utaztam hazáig.

ittvagyokottlennek 2013.06.10. 23:00:12

@kipcsak: meg meg meg meg meg, johet a tobbi is :D
ez nagyon jo

kipcsak 2013.06.12. 18:41:32

@ittvagyokottlennek: Nagyon köszönöm a visszajelzést! Rendben, szívesen írok még igaz történeteket. Volt amikor rosszabbul jártam, igaz én tehettem róla, Atyrauban az Ak-Zhaik hotelnél - a Satpayeva úti híd ázsiai hídfőjénél, a másik hídfő Európa - éjjel 1 óra körül szálltam be egy alkalmi taxishoz, buliból jövet. A hátsó ülésre ültetett, de ez akkor még nem volt gyanús. A távolság nem volt nagy, csak át kellett menni a hídon és onnan még vagy 800 métert. Mikor átértünk, a TCO székház mögötti területen, a régi orosz faházak közti sikátorban egyszer csak megállt, és 2 oldalról 2 kazak ugrott be mellém. Nem tanúsítottam ellenállást, odaadtam a pénztárcámat, a benne lévő 6 vagy 8 ezer tengét elvették, de magát a pénztárcát szerencsére visszaadták, az irataimmal. A telefonomat is odaadtam volna de mondták hogy az nye nádo. Utána kiszálltak és a sofőr elvitt a szállodáig, ahol még kérte volna a viteldíjat de nem tudtam fizetni mivel kiraboltak, ez valószínűleg csak akkor esett le neki, kiugrottam a kocsiból és bemenekültem a szállodába ahol a biztonsági őr rögtön kijött velem, addigra persze már sehol nem volt ez a sofőr. Mehetett vissza osztozkodni a haverjaival, a 6 vagy 8 ezer tengémből így szerintem kevesebb jutott neki, szerencsétlen balféknek, mintha kifizettem volna a viteldíjat.

kipcsak 2013.06.12. 22:47:54

Még annyit tennék hozzá, mindenkinek aki ott Kazahsztánban szeretne dolgozni: igen, lehet sokat keresni de én úgy jutottam el oda hogy kb. 8 évig tanultam oroszul itthon, már munka mellett, főiskola után, +általános és középiskolában 8 évet, tehát 16 évet mire először kijutottam orosz nyelvterületre. Az angolt ehhez képest 3 év alatt tanultam meg. Kérem, hogy ezt vegye figyelembe mindenki, aki oda akar menni. Van lehetőség, de csak sok év kemény tanulás után, nyelvtudás és szakma nélkül a legjobb ismerős se tud segíteni.

kipcsak 2013.06.12. 23:05:23

És az orosz nyelvet úgy tanultam 8 évig hogy abból kb. 6 évig biztos voltam hogy én ezt soha az életben nem tanulom meg. No kak-to, v kontsze kontszov, vse-taki poluchilosz', ia szam nye znaju kak.

Alfi 2013.06.13. 00:12:24

Na ehhez azért lenne egy igen komoly ellenpéldám... Nem mindenki tanul meg azért ilyen nehezen oroszul. Apám 1970 július közepén ment ki KIEV-be egyetemre úgy hogy előtte tanították 8 évig oroszul iskolában ami a gyakorlatban persze semmit nem ért. Ehhez képest 1,5 hónap intenzív orosz nyelvtanulás után (napi 6-8 óra + házi feladatok) elkezdte az egyetemet szeptember elején..."és nem csak beülni kellett, jegyzetelni is"!

kipcsak 2013.06.14. 20:38:40

@Alfi: Minden elismerésem. Nekem nehezen ment az orosz. De végül eljutottam olyan szintre, hogy ittas állapotban már úgy beszéltem oroszul hogy a helyiek is azt hitték hogy helyi vagyok.

kipcsak2 2013.06.16. 14:46:05

Aki szeretne oroszul tanulni, vagy orosztudását felfrissíteni, annak ajánlom ezt az oldalt: vladimir.vladimirovich.ru/ Érdekes és tanulságos történetek a mai orosz politikából. Egy ideig nem működött, de most látom hogy újraindult. Nagy előnye, hogy ha elkezdi olvasni valaki, hamar függővé válik, így szinte észrevétlenül tanul meg oroszul. Én kb. 10-12 éve olvasgatom. Persze eleinte sokat kell szótárazni, antikváriumokban lehet kapni orosz szótárat, online orosz-magyar szótárról nem tudok, csak orosz-angolról: www.wordreference.com/enru/rambler

Alfi 2013.06.17. 13:06:35

Szokták mondani hogy "a GOOGLE a barátod". Azért mert szinte bármit megtalál a keresője, van komoly térképe ha útvonalat szeretnél tervezni és van egy elég jól használható fordítója is ami ha jól számoltam 72 nyelvet ismer: translate.google.com/
Ha linket adsz meg neki akkor képes oldalakat is fordítani!

kipcsak 2013.06.29. 22:51:26

@Alfi: ezt az oldalt nem fogja leforditani a google. Van magyar nyelvű verziója is de direkt nem írom be. A megértéséhez az orosz nyelv ÉS az orosz kultúra tanulmányozása szükséges legalább 10-15 évig. Én ezt tettem. Többek között Jerofejevet olvastam eredetiben - Tolsztoj Háború és Békéje, Dosztojevszkij - bár belekezdtem - túl nagy falatnak bizonyult számomra. A Pravdát, a Kommerszantot azért rendszeresen olvasom.

kipcsak 2013.06.29. 23:18:32

és Turgenyevet, természetesen. És el fogom olvasni a Háború és Békét, és Dosztojevszkij legalább egy regényét ha egy kis időm lesz, erre megesküszöm, kollégák.

kipcsak2 2013.07.28. 00:30:34

Дорогие Друзья!

Давайте читаем (больше), понимаем и не забудем.

Дорогие Друзья: Kedves Barátok

читаем: olvasunk

Давайте читаем: olvassunk

больше: többet

понимаем: megértjük

и не забудем: és nem felejtjük (el)

kipcsak2 2013.07.29. 00:31:23

- Брателло!... - бросился Владимир Иванович в ноги Владимиру Владимировичу™, держа в правой руке недоеденную кость глухаря, - Bátya!... esett Vlagyimir Ivanovics Vlagyimir Vlagyimirovics lábaihoz, jobb kezében tartva a fácán meg nem evett csontját (az egészet lefordítottam, de a gép újratöltött és az egész több órás munka elveszett. Később pótólom a fordítást.)

kipcsak 2013.09.19. 21:49:17

Befektetoknek. Ahogy azt mar korabban jeleztem, a kazak allami olajvallalat tozsden forgalmazott kutatasi-termelesi (upstream, EP) divizioja, a KMG EP evek ota keszpenzben tartja a kapitalizaciojanak kb. felet, kozel 5 mrd dollart, tehat penzenek csak felet hasznalja, megis 10% feletti osztalekot fizet dollarban.. Ugy nez ki hogy eljott az ido hogy a bankban tartott rengeteg penzukbol vagy megvasarolhatjak a Mangistaumunaigazt, az Aktau-i olajceget (azaz annak 50%-at mert a masik 50% a kinaiake), vagy
a management most mar kenytelen lesz visszafizetni a parlagon hevero penzt a reszvenyeseknek specialis osztalek formajaban, mivel egy olajcegnek nem celja hatalmas osszegeket a bankban tartani, az csak rontja a merleget, egyeb penzugyi mutatoit stb. Az utobbi esetben a specialis osztalek a reszveny-arfolyam 50%-a lehet, a rendes kb. 10% osztalekon felul.

kipcsak2 2013.10.28. 23:36:55

Munkalehetöség! Sőt karrier. L1biába lehetne jönni jó pénzért, contract managenent munkakörbe, legalább jó középfokú angol-tudással. Nagy cég, karrierlehetőség stb. Elnézést kérek az oldal tulajdonosától, tudom hogy ez nem munkaközvetítő oldal, de nekem ehhez tényleg semmilyen anyagi érdekem nem fűződik, csak hogy békén hagyjanak a líbiaiak. Én már nem akarok oda menni, de fiatalabbaknak ez nagy lehetőség volna. Tényleg jól fizetnek. További információ privátban.

Alfi 2013.10.29. 07:03:41

Már nem gond, eljutottam arra a szintre hogy elgondolkodtam rajta hogy csinálok egy céget és segítek mmunkát találni azoknak a magyaroknak akik beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Ezalatt azt értem hogy a tapasztalatom szerint nyelvtudás nélkül nehéz elindulni európában dolgozni. Hollandiában, Belgiumban, Németországban van munka. Angol vagy német nyelvtudással (alap szint már elég) meg persze kell a szakma is szinte várják az embereket. Konkrétan nem a dinnyeárusokra gondolok!!! (Jelenleg Antwerpenben vagyok egy ESSO leálláson és számomra undorító hogy dinnyeárus meg bányász dolgozik azok helyett a szakmunkások helyett akik otthon ülnek mondjuk.
süti beállítások módosítása