HTML

Tengiz, avagy öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Nagyon sok ellentmondás kering a neten Tengizzel kapcsolatban, és nem tudom mi az igazság odakint. Hát én most személyesen fogom tapasztalni és ha tudom akkor le is írom...

Friss topikok

  • kipcsak 015: Most, azaz tavaly nyáron voltam Atirauban, nem sok változott, de mégis minden. Majd mesélek és t... (2016.01.16. 02:26) 01. Miért pont Tengizbe?
  • Alfi: Biztos sokan használnak iGO alapú térképet, találtam egy ilyet lehet hogy van akit érdekel: Kazakh... (2014.07.02. 10:55) 28. GPS koordináták
  • kipcsak2: @Batka Norbert: Nem telefonszám kell. Engem szinte hetente hivnak oda, pedig nem hivtam fel senkit... (2014.04.09. 23:02) 32. TENGIZI KÉPEK
  • Alfi: Már nem gond, eljutottam arra a szintre hogy elgondolkodtam rajta hogy csinálok egy céget és segít... (2013.10.29. 07:03) 22. Melegrekord
  • Tibor Gulyás: Ha valaki tud nekem adni telefonszámot, hogy hol kell jelentkezni a Tengizi munkára, megköszönném !! (2013.06.30. 11:37) 29. TENGIZ mottója

Linkblog

11. Telefonálás (wap, mms, mobil-internet beállitások)

2007.07.01. 19:04 Alfi

Telefonálni sokféleképpen lehet. Vagy az otthoni kártyánkkal telefonálunk haza jó drágán

pl: www.t-mobile.hu/roaming/kazahsztan.html

(kb 3-400 Ft/perc) vagy veszünk kint helyi Kazah kártyát, amivel talán picit olcsóbb, de ezzel sem éri meg hazatelefonálni. Hazatelefonálni úgy szoktak, hogy vannak vezetékes telefonok ilyen elkeritett boxokban a szállás területén a Hungária épületében, (mint régen a postákon) és piros TCO-s belépő kell hozzá, mert erről irják fel a számot. Konrétan ezt én nem próbáltam ki, de azt tudom, hogy ha a Kazah kártyát hivják fel otthonról, akkor itt nem kell fizetni semmit a hivásfogadásért, csak az otthoni fél fizet a hivásért. Igy engem 117 Ft-ért hivtak fel otthonról. Ez kb fele annyiba, vagy még annyiba sem kerül mintha innen telefonálnánk haza. Van olyan megoldás is, hogy T-Com, Favorit dijcsomag, és egy plusz opcio bekapcsolása után (kedvenc országok) kb 70 Ft-ért lehet hivni Kazah kártyát.

A legolcsóbb megoldás a SKYPE. Ezen keresztül ingyen lehet hazatelefonálni, akár több órán keresztül is. Hozzávalók:- 2 számitógép, - "gyors" internet, - skype azonosito,  - és a legfontosabb a mikrofonos fülhallgató! Először le kell tölteni a programot innen http://www.skype.hu aztán fel kell telepiteni, létrehozni egy skype azonositot. Ha ez megvan, akkor fel kell venni a kapcsolatok közé a másik fél azonositóját, és ha mindketten gép előtt vannak, akkor fel kell hivni egymást. Ezután pedig lehet beszélgetni ingyen.

Pont ma próbáltam ki mobiltelefon + laptoppal a SKYPE-ot de mivel a mobiltelefon feltöltési sebessége igen csekély (1 adatcsomag = 10400 bit = 1,3 kbyte) ezért otthon engem néha csak szakadozva hallottak. A letöltési sebesség viszont elég (3-4 adatcsomag) mert tisztán hallottam, amit mondanak. Próbálkozni fogok még ezzel úgyhogy ha sikerült akkor azt ide fogom írni. 

2 féle Kazah SIM kártya van kint az AKTIV-os és a BEELINE-os.

Az AKTIV-os kártyáról lehet küldeni bármire, viszont CSAK T-mobilos kártyáról nem lehet SMS-t fogadni az otthoniak közül. Tehát Pannonról és Vodáról lehet fogadni sms-eket.

Nekem Beeline-os kártyám van. Érdekes módon eddig CSAK T-mobilos kártyáról lehetett SMS-t fogadni, viszont a napokban kaptam Pannonról is meg Vodafonról is SMS-t! Küldeni bármilyen hálózatra tudtam SMS-t, és bárki fel tud hívni otthonról. A helyi hívások itt kint mobilról mobilra olcsók. Egyenleg lekérdezés az AKTIV-os kártyánál a *111# és hívás gomb, míg a BEELINE-osnál *102# és a hívás gomb.

A KAZAHOK NAGYON RAFKÓSAK ÉS SUNYI MÓDON LOPJÁK A SIM KÁRTYÁRÓL A LEBESZÉLHETŐ ÖSSZEGET !!!!!

SENKINEK NE ADJÁTOK ODA A TELEFONOTOKAT MERT LÉTEZIK EGY OLYAN KÓD AZ AKTIVOS KÁRTYÁKNÁL AMIVEL PÉNZT LEHET "UTALNI" SIM KÁRTYÁRÓL SIM KÁRTYÁRA!!!!! ELKÉRI A TELEFONODAT, LEKÉRI AZ EGYENLEGET, AZTÁN A *141# -ET BEÜTI HOGY MEKKORA ÖSSZEGET AKAR LEVENNI A KÁRTYÁDRÓL ÉS MILYEN SZÁMRA AKARJA UTALNI, AZTÁN A *142#-EL MEG ELFOGADJA A TRANZAKCIÓT. AZTÁN VISSZAADJA A TELEFONODAT TE MEG HOPPON MARADSZ MERT A KÁRTYÁD ÜRES PEDIG MOST TÖLTÖTTED FEL...

A részleteket nem irom le, mert nem szeretném ha visszaélne vele akárki is! Tutira működik az "egyenleg-utalás" mert már kipróbáltuk, szóval vigyázat!

(csak AKTIV-os kártyával működik)

WAP, MMS, internetbeállítások:

AKTIV KÁRTYÁHOZ INTERNETBEÁLLITÁS

Tegnap rájöttem végre hogy hogyan lehet a roamingot kikapcsolni :) Nem bonyolult, csak valahogy átsiklottam mindig egy telefonszám felett ami amúgy benne van a kártyához kapott kiskönyvben. Ez a szám a *123# és a hivás gomb. Ez csak az AKTIV-os kártyánál müködik ugyanis ez a szám az INFO CENTER. Miután beütöttük a számot, a telefonra visszaérkezik egy menü ami 6 pontból áll.

1. Logók, csengőhangok 2. Klub Nokia 3.....4....5...... 6. Beállitások

A menürendszer alatt a telefon kijelzőjén lesz egy olyan hogy "válasz" erre rányomsz és beütöd a megfelelő számot, jelen esetben a "6"-ost, aztán küldés. Ezután megint visszajön egy menü. 1. MMS 2. WAP 3. Internet 4. Info center

Megint rányomunk a "válasz" -ra és beütjük a 3-ast, majd visszaküldjük a rendszernek. Ezután újabb menü jön de már csak 1 ponttal.

1. Internet bekapcsolása

Ezt még vissza kell küldeni a rendszernek tehát "válasz" és 1-es, ezután kapunk egy sms-t hogy elfogadták a kérésünket és 30 perc eltelte után kapcsoljuk ki és be a telefont. Újabb tipusú telefonokon vagy "G" betü jelzi a GPRS meglétét vagy a térerő jelnél van valami jelzés hogy elérhető a GPRS szolgáltatás.

Ez még nem elég mert a telefont is be kel állitani. Én azt tapasztaltam ha egy AKTIV-os kártyát beteszünk egy "idegen" telefonba (előtte a kártya még soha nem volt benne) akkor a rendszer automatikusan leküldi a beállitásokat, csak el kell menteni. Ha nem küldi el akkor le kell kérni. Ezt úgy tudjuk megtenni hogy küldünk egy SMS-t a 800-as telefonszámra azzal a szöveggel hogy "Internet".

BEELINE KÁRTYÁHOZ INTERNETBEÁLLITÁS:

A Beeline kártyánál nagyon egyszerü a helyzet. Az internet a következő kóddal aktiválható: *110*181# és a hivás gomb, vagy pedig egy sms-t kell küldeni a 0674-os számra ezzel a szöveggel: 09051

Ezután az internet aktivvá válik, a telefonon már csak az internetbeállitást kell lekérni. A 800-as számra küldjük el az "internet" szót. Ha jól emlékszem visszajött egy sms és azt irta hogy nem elég az "internet" szó hanem kell az is hogy milyen telefonra kérjük a beállitást. pl --> Internet Nokia 6230i

A számitógépen sokféleképpen lehet csatlakozni, infrán, bluetoothon vagy kábelen. A kábel stabil, de nem mindegyik olyan hogy tölti is közben a telefont. Az infra sem mindig stabil, vannak vele gondok. A legkényelmesebb a bluetooth, én is ezt használom. Az internet explorerben mennyünk rá az eszközök/internet beállitásokra, majd a kapcsolat fülre. Ezután hozzunk létre egy új kapcsolatot, adjunk neki nevet, a telefonszámnak adjuk meg ezt:  *99***1# és a modemnél válasszuk ki a telefont. Laptopok alapból a belső modemet adják meg, erre figyeljünk oda, mert lehet egyik oka hogy ha nem akar kapcsolódni! A felhasználónevet és a jelszót üresen kell hagyni!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengiz.blog.hu/api/trackback/id/tr61109586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trombocita 2007.07.07. 20:23:49

A "kazahok nagyon rafkósak és lopják"....Na, mit mondtam: rokonok! Mint itt a vendéglátóipar!
A magyarok sosem a nagy haderejükről voltak híresek, hanem az ügyességről, a tőrbe csalásról és hamisságról!

TURÁN.

Alfi 2007.07.10. 21:13:19

Annyira azért nem ügyesek... Ezt az egyet megtanulták. Gratulálok!

Tippcsi 2007.08.31. 00:43:08

Beszélgetés a neten:
Van egy olyan program, hogy Team speak.
Ehez nem kell nagy sávszélesség és frankóbban halljátok majd egymást. Pici progi, keress rá, töltsd le, telepítsd, és válassz egy szervert.
Vagy te is csinálhatsz, ha engedi a tűzfal.

www.goteamspeak.com/index.php?page=downloads&id=1a

Az oldal alján: I Agree


Segítség:
fcfforum.extra.hu/forum/index.php?showtopic=38


Tippcsi

Tippcsi 2007.08.31. 00:43:08

Beszélgetés a neten:
Van egy olyan program, hogy Team speak.
Ehez nem kell nagy sávszélesség és frankóbban halljátok majd egymást. Pici progi, keress rá, töltsd le, telepítsd, és válassz egy szervert.
Vagy te is csinálhatsz, ha engedi a tűzfal.

www.goteamspeak.com/index.php?page=downloads&id=1a

Az oldal alján: I Agree


Segítség:
fcfforum.extra.hu/forum/index.php?showtopic=38


Tippcsi

süti beállítások módosítása