HTML

Tengiz, avagy öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Nagyon sok ellentmondás kering a neten Tengizzel kapcsolatban, és nem tudom mi az igazság odakint. Hát én most személyesen fogom tapasztalni és ha tudom akkor le is írom...

Friss topikok

  • kipcsak 015: Most, azaz tavaly nyáron voltam Atirauban, nem sok változott, de mégis minden. Majd mesélek és t... (2016.01.16. 02:26) 01. Miért pont Tengizbe?
  • Alfi: Biztos sokan használnak iGO alapú térképet, találtam egy ilyet lehet hogy van akit érdekel: Kazakh... (2014.07.02. 10:55) 28. GPS koordináták
  • kipcsak2: @Batka Norbert: Nem telefonszám kell. Engem szinte hetente hivnak oda, pedig nem hivtam fel senkit... (2014.04.09. 23:02) 32. TENGIZI KÉPEK
  • Alfi: Már nem gond, eljutottam arra a szintre hogy elgondolkodtam rajta hogy csinálok egy céget és segít... (2013.10.29. 07:03) 22. Melegrekord
  • Tibor Gulyás: Ha valaki tud nekem adni telefonszámot, hogy hol kell jelentkezni a Tengizi munkára, megköszönném !! (2013.06.30. 11:37) 29. TENGIZ mottója

Linkblog

01. Miért pont Tengizbe?

2007.06.09. 23:49 Alfi

 

Hmm...

Mert új barátokat találok? Mindenképp!

Mert világot látok? Igen!

Mert megtanulok angolul és oroszul is? Talán!

Mert 4x-es fizetések vannak? Remélem!

Már unom az itthon eltengetett "üres" hétköznapi életet, a pletykás várost, ahol lakom és nem lenne rossz megalapozni a jövőmet sem anyagilag. Mennem kell, mert az ország ellenünk van, és egyelőre úgy néz ki nem is lesz jobb, ha itthon maradok.

Hát így indult az egész...

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengiz.blog.hu/api/trackback/id/tr1295871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juheder 2007.08.19. 14:52:48

Udv Alfi.
A blog jo.
De szerintem elegge maszkirozott az egesz.
Szerintem ha leirnad az erme masik oldalat,
akkor lenne 100-as a dolog.
Kepzeld magad a leendo dolgozok es csaladtagok helyebe hogy felkeszulnek egy altalad leirt "tutti bulira"
mert ez az egesz igy jon le az iromanyaidbol.
Ird le a negativumokat is.
Szallas,etkezes,Kazakh vs. Magyar viszony.
Rohadtul nyomulos Kazakh nonemu lenyeket.
Es nem beszelve a gusztustalan Magyarokrol,akik estenkent hulyere piazva magukat,mulatjak a muzulman ejjelt.
Ja es a saslikot meg az alltalad igenyesnek leirt tropiban is kutyabol keszitik.
Ha nem tudnad a muzulmanok nem esznek sertest.

Alfi 2007.08.20. 20:28:26

OK legyen tiszta víz a pohárban!
Egy két szállás előtt úszik a trutyi, szinte megközelíthetetlen a bejárat. Az étkezés egyhangú, vagy megszokod, vagy mész a boltba veszel magadnak kaját, esetleg Kulsariban bevásárolsz mert ott minden olcsóbb és bőven van választék! A Kazah-magyar viszony olyan hogy ők utálnak minket, mi utáljuk őket ha erre gondolsz. A Nőnemű egyedek szerintem CSAK és CSAKIS akkor nyomulnak ha TE mászol rájuk!!! DE csak akkor! Amúgy szerintem nem. Pedig én még oroszul is tudok... A gusztustalan magyarokról annyit hogy van egy kettő igen akiknél még egy két kazah is jobb... A saslik úgy készül hogy gyúrja a csávó a húst, de a paprika ahogy kiszóródott a nadrágra már csípi a tökét, ezért egy pici cerkavakarás és aztán gyúrja tovább a húst!!! Videora nem vettük de ez 100%. Az már mellékes ezek után hogy miből készül. :))) Jó étvágyat!
Az hogy fullra mi történik itt nem fogom leírni aki a blogom után kijön, annak már nagyon sok meglepetésben nem lesz része.
Egyik haverom mondta: "Az embernek el kell jönni legalább egyszer Kazahsztánba hogy megtujda milyen az!"

Csülök 2007.08.29. 12:50:50

Sziasztok!

Majd' 3 évet voltam kinn Tengizben, közel 1 évet Atyrauban. Anyagilag mindenképpen megérte, de kellett cca. 5 hónap mire "regenerálódtam" itthon. Az biztos, hogy néha engem is elvittek az UFO-k. A GUNGÁRIÁ-ban pedig igenis lehet "ismerkedni" a csajokkal. ;o) Nagy élmény volt és nem biztos, hogy egyébként ennyit lettem volna Isztambulban, Amszterdamban, vagy eljutottam volna Alma-Atába. A 7végi felejthetetlen horgászatokról az Embán nem is beszélve. A Kulsary - bazár már határeset, de aki volt ott az tudja, aztán az is leégett. A Prorva -i új lakótábor, vagy a sóstón tett kirándulások, Sarykamys falu... Nem múlt el nyomtalanul..., de nem nosztalgiából mondom. Egy biztos, nem szabad túl sokat kinn maradni. Bár van aki több mint 15 éve nyomja és bírja. Nekem elég volt a tavalyi török-verős buli után.

Legyetek rosszak.

Csülök

Lightbringer 2007.09.01. 18:23:31

Kaland, utazás, Kazahsztán. Gratulálok és sok sikert! Zoli

Csülök 2007.09.01. 21:23:09

Szexturizmus?
Soksikertgratulálunk!

Sob 2007.09.02. 21:09:09

Hölgyek, Urak !

Én lenyomtam ebben az országban 13 évet, most újra itt vagyok közel 1 éve. Annyit tudni kell, hogy aki csak Tengizben volt - az nem ismeri Kazakhsztánt, pontosabban csak az ország legrosszabb arcát látta. Bármelyik környező megyébe indulsz el (a távolabbiakról nem is beszélve) fák, virágok, ....
Igaz nem úgy mint Otthon, de Atyrau megyénél mindegyik szebb.
Atyrau megyét az ún. Adaj nemzetségű Kazakhok lakják, akik azért kényszerültek ezen a kietlen területen letelepedni, mert természetük, viselkedésük és vérmérsékletük miatt sehol nem fogadták be Őket.
Érdemes (ha van rá lehetőség) ellátogatni Uralszk, Aktjubinszk, Aktau környékére (ezek a közvetlen szomszédos nagyvárosok ill. megyei központok) - nem csak a környezet, az emberek is mások. Pont mint Otthon....
Üdv,
Sob

hmcs 2007.09.05. 18:37:02

Milyen hüjeseget irnák az emberek kazahokrol,magyar se külömb,nem hiába onnan jöttunk és oda is térnek vissza újra mivel MUNKA,PENZ nagy úr!Reformok,Szoritások,túléles...................

Chris Bolgar 2015.02.12. 22:19:56

Hát ez a blog nagyon meghalt. Kár, tényleg kár. Pedig tudom hogy dolgoznak még ott magyarok, irhatnának néha valamit, legalább félévente. Én személy szerint készülök visszamenni, de nem dolgozni hanem turistaként, irhatnám azt nagyképűen hogy a befektetéseimet és a volt (fiatal, szépségkirálynő) barátnőimet meglátogatni, és volna is ebben igazság, de igazából csak a feeling miatt. Magyarul, sokfele jártam a világba, de ha valahol akkor ott - na jó, nem Tengizben, de Atirauban, Aktyubinszkban, Uralszkban - tényleg jó volt, nem vágytam sehova, semmi másra. Egy érdekes adalék hogy az olajiparban, egész más helyeken, néha találkozok angolokkal akik szintén ott dolgoztak, és ugyanezt mondják.

Alfi 2015.02.13. 11:29:46

LIKE :)
Valóban "halott", de szerintem ettől függetlenül az információ miatt még biztos sokan olvassák. Nem tudom, hogy más miért nem veszi a fáradtságot és ír hasonló blogot egy másik projectről, vagy másik helyről, másik városról ahol dolgozik?

Chris Bolgar 2015.03.23. 22:20:56

Feltöltöttem egy pár fotót kazahsztáni kalandjaimról. Ennél sokkal több van, idővel majd bővitem, folyamatosan. Nőket egyelőre nem töltöttem fel, de később lehet, hogy fogok... :)

s284.photobucket.com/user/Kipchak4bd/library/?view=recent&page=1

Chris Bolgar 2015.03.24. 21:34:15

@Alfi: valszeg azért, mert minden más project halálosan unalmas. Én is most nyugaton vagyok de nem tudok mit írni, unalmas, céltalan, anyagilag se éri meg, az arabok épp most nyírják ki a drágán termelt északi-tengeri offshore-olajt, az amerikai-kanadai palaolajt, meg általában a nyugati olajt és gazdaságot. Leépítések, cégbezárások, sztrájkok, siránkozás, erről és semmi másról szól ma a nyugati olajipar.

Chris Bolgar 2015.03.24. 23:31:11

Hát, nem sokáig birtam ki hogy ne töltsek fel "nőket", és feltöltöttem a - szerintem - legszebb volt barátnőmet. Fehér trikóban, fekete hajjal látható a korábbi hozzászólásomban megadott linken. Nem üres dicsekvésből - Ő a legfontosabb oka, hogy vissza tervezek menni, és... na mindegy, aki megnézi a fotót az valószinűleg megérti.

kipcsak 015 2016.01.16. 02:26:47

Most, azaz tavaly nyáron voltam Atirauban, nem sok változott, de mégis minden.

Majd mesélek és töltök fel fotókat.

Addig is:

my.mail.ru/mail/kalkas/video/_myvideo/6.html?backscreen_autoplay=1

www.youtube.com/watch?v=Sr9nnAQONgg

www.youtube.com/watch?v=Bvfv3GIeCos
süti beállítások módosítása